I want to be with you

Det har varit tyst ett dygn längre än vad ni är vana vid. Jag mår bra, så klart. Stadig och oförstörbar likt råsten. Jag har haft några tillbakablickar på näthinnan. Men mina ord tycks varit bortblåsta när jag har behövt dem som mest. Det är provocerande. Jag kapitulerar.Jag har gått mot ljusare tider - från hårfärg till sinne. Men jag måste erkänna att nattens sömnlöshet gör det lite svårare att stå vid fronten ikväll. Min mamma läste av min röst och bad mig sova en stund. Jag tänker lite klarare nu. Jag har fem dagars ledighet framför mig. Fem dagar utan att ens behöva läsa något. Det är faktiskt lite fantastiskt...

Jag behöver det verkligen. Det är svårt att förklara pressen som följer med universitetet. Jag tror den blir begriplig först när man står mitt i stormen. Men visst är det kul också! Så klart. Påsken kommer vilket fall som helst lägligt i år. Ni kan refrängen: jag ska umgås med familj & vänner, locka fram kreativiteten och mysa. 


Jag håller mina löften precis som du

"Jag har ätit årets största snickerskaka och druckit en kopp kaffe. Det är sådär eftermiddagslugnt i stan som det bara kan vara när regnet öser ner. Butiken är tom och jag skriver rader för allmän beskådan. Igen.
Jag har haft en bra måndag - läst ett avsnitt civilrätt, skickat iväg några fotojobb mellan kunderna och skrattat med Julia. Jag vill inte kalla henne för praktikant. Hon jobbar lika bra som mig. Vi har träffat på många sköna profiler idag också. En var barbent och tyckte om närproducerat. Jag tror jag är förälskad i den här stan...
"Så långt kom jag med texten, sen förstod jag aldrig vad som hände? Men helt plötsligt virade jag in påskris och pratade glatt, trots att jag egentligen var ganska trött, ända fram till långt efter stängning. Så oförutsägbart. Nu är jag hemma. Jag ska duscha länge. Och vara vaken länge. Bara för att jag är ledig imorgon.

Life is good

Söndag och fortfarande regndroppar mot rutan. Det började mörkna nyss och klockan är åtta (!) Jag tror att jag tycker om sommartid. Kalaset blev inställt: en krya-på-kram och ett hjärta till den behövande. Jag som hade huvudet inställt på att umgås med nära & kära bjöd in till eftermiddagsfika hos mig istället med min elit. Kaffekoppar och gigantiska bullar bland diskussioner som bara vår familj kan åstadkomma. Life is good.

Imorgon drar en ny vecka igång och jag har mycket roligt på schemat. Imorgon går jag upp tidigt för att läsa in mig på juridiken innan jag öppnar butiken med min söta praktikant. Jag ska försöka få några fotojobb gjorda mellan kunderna. Men innan dess ska jag ta en varm dusch och dricka te framför Johan Falk. Life is good.

Jag har en sak att berätta


Regniga söndag. Jag tänkte det-är-inte-sant när jag insåg att jag sovit för länge. Jag som skulle? Nåväl. Golven är rena och den mörkaste delen av vinterkläder är nerhängd i källaren. Jag letade efter påskpyntet som verkar ha försvunnit? Jag får köpa nytt. Kanske ta hem från jobbet. Jag vill ha färg och stänga ute våren som ännu envisas med att vara grå.

Jag ska på 1årskalas idag. Vara lekfull och prata om livet. Hur värdsligt det kan vara och hur fint man kan göra det. Det ska bli mysigt. Jag borde bläddra i min lagbok när jag får en lucka. Men jag känner mig själv. Istället skriver jag rader för allmän beskådan, ritar glada ansikten och funderar över framtiden. Jag vill göra så mycket, ni vet. Finnas för dem som behöver mig.

De finns dem som är oroliga för mig. Tycker att jag lever för intensivt. Bränner mitt ljus i båda ändarna. Men snälla ni, oroa er inte. Jag har alltid haft väldigt stadiga fötter och rak rygg. Jag har en varningslampa och jag mår bra nu. All kärlek.

Rock on

Jag hade rätt, det hade inte kunnat bli en bättre lördag. Det är första gången i hela mitt liv som jag blir glad av att gå till jobbet. Min chef är både en vän och en fantastisk människa och kunderna i alla dess former är så härliga. Jag har träffat universums härligaste tantgäng idag. 18-årigt fnitter i 60-åriga kvinnokroppar. "Nej nej, vänta med kortet, jag har cash här!". Cash - bara en sån sak.

Innan jag sprang vidare till veckans mysigaste och mest välbehövliga fika hann jag smida framtidsplaner med chefen och idag känns det som att allt går i medvind. Jag älskar framtidsplaner. Nu är det min tur att leva känns det som.


Home sweet home

Jag vet inte vilken helg i ordningen det är som kvällarna står oplanerade och jag bara går hemma och myser. Men jag älskar det. Jag har precis gjort mig i ordning och ska snart springa bort till jobbet. I regnet. Regn brukar inte locka småstadsbor att "gå på torget" en lördag men jag hoppas allt att några tittar in hos oss. Jag ska ha en söt florist-praktikant som sällskap. Och så fort jag bommat igen ska jag möta upp Sara för att ta en välbehövlig fika. Det verkar bli en bra lördag.

Sleep on my shoulder

 


En fin fredag. Jag putsar på fasaden här hemma - dricker te, planerar om blommor och blundar för att jag borde dammsuga. Jag var uppe tidigt idag och storhandlade precis som resten av stans invånare. Lönedag, classic. När pulsen hade gått ner igen och alla kassar var inställda satte jag mig och smakade på ordet civilrätt. Jag tror att juridik kan vara intressant. I rest my case. Men nu ska jag snart ta helg och göra en tur på stan i uppsatt hår och converse. Jag och min bättre hälft ska välkomna nya tider med varsinn kopp kaffe och dessutom är jag värd något fint.


Här kommer våren det har jag lärt mig

Runawaytrain. Jag rullar hemåt igen efter att ha fått en överblick om kursen i juridik. Ja, herregud. Jag har aldrig varit något fan av regler och lagar men med det så påstår jag inte att de inte behövs. Det finns ju människor som behöver något konkret att ta till när det blåser. Jag har i alla fall förstått att jag måste plugga den här våren. Flitigt och med diciplin. Därför börjar jag redan imorgon med en hemmadag. Jag gör det här på mitt sätt.

Undra om vårsolen är här för att stanna? Jag fick en chock när jag gick utanför dörren i förmiddags och möttes av varma vindar och solsken. Hela dagen har jag och fröken J dansat omkring med lätta fötter mellan spårvagnar och föreläsningssalar. Jag hoppas vi båda får en fin dag imorgon så vi kan samla energi och bli experter inom landets rättsystem. Really can’t wait.


All kärlek

Jag stagnerar. Jag har velat sätta ord på så otroligt mycket men ingenting har nått ända fram. 1. Jag mår bra. 2. Bättre än jag gjort på länge. Det är de viktigaste budskapen.

Jag har haft en bra dag. Jag har precis fått testa mina skills i kognitiva perspektiv och socialpsykologi över en kopp kaffe med den finaste som någonsin gått i ett par converse. Livet har gjort henne som en syster och känslorna är därefter: på alla punkter.Och medan Louise har prov i psykologi så ska jag starta morgondagen med våffelfrukost och Efter tio. Därefter blir det förmiddagståget till Göteborg för att kicka igång juridik-kursen. Can't wait. Jag borde köpa mig något fint. Bara för att jag är bra och står pall. Hela tiden.


Ett hjärta av snö

I mitt liv går allting i perioder. Så sent som igårkväll städade jag undan penslarna, gjorde om mitt målarrum till ett datarum och lät kamerans alla tillbehör ligga framme. Jag har fått en riktigt bra fotoidé under min lediga tid. De mest kreativa tankarna kommer när jag går ner i varv och låter mig inspireras av allt runt omkring. Jag ska alltid vara konsten trogen.
 
 

Nu sitter jag här och petar i mig lite lunch innan jag ska ta tag i dagen. Jag ska göra ett besök i mitt childhood, vältra mig i mig själv en stund och leta 1-årspresent med Smedis. Bättre blir det inte. Eller lite kanske - jag skulle helst slippa den förlamande tröttheten. Tentaperioder tar verkligen död på studenter. Men jag är glad ändå.

La brume se dissipe


Om jag hade lite kraft kvar att ge dig

Jag tror att jag är färdigpluggad inför tentan nu. Jag har gjort mitt bästa och jag vet att jag inte hade kunnat göra mer - utan att gå sönder. Jag är helt enkelt inte den typen som läser varje ord i kurslitteraturen när jag ändå inte förstår språket. Jag är mer emotionell än akademisk. Jag känner aldrig lite - det är alltid kolossalt eller inget alls. Med det akademiska är det helst inget alls. Men det känns som det kan gå vägen ändå. Håll en tumme för mig imorgon 14.30.

 

Nu har jag landat i soffan med två stearinljus, en kanelbulle, en kopp grönt te och julkalendern från 1995 som kuliss. Mysklädd. Jag är värd det. Har varit ganska hängig och matt i några dagar. Tentahets vore en hoppfull förklaring. Om en stund ska jag försöka gå en långpromenad i en svartvit småstad. Varje stråk har en grå nyans idag. Det sägs att det ska bli snö igen. Jag rynkar på näsan åt det.


Konstruktivism & social facilitation

Jag älskar tulpaner. Så kan man bli något annat än jätteglad när världens finaste familj med en busunge i spetsen kommer på tacosällskap och överraskar med en bukett? Knappast. Jag hade en fin fredagkväll. Nu står vasen och sprider färg och energi mitt i tentaplugget.  


Jag har tagit mig igenom alla sex inriktningar inför tentan, skaffat mig en överblick. Jag kräks över den akademiska luften. Det är knappast nytt under solen. Men jag ser universitetet som en biljett: kostsamt men enda lösningen till mitt mål. Jag är inte alls motiverad för en djupdykning i listan över alla begrepp. Så jag skjuter på det lite till. Det enda jag vill idag är att ligga på en grön gräsmatta och läsa lättsmälta deckare.

MorgonstundMysfrukost och en kopp te i soffan.
Nu kör vi tentaplugg så det ryker igen.


Love is still to be found in the dark

Jag är full av liv och kärlek idag. Ingen annan levande är så perfekt som min M. Ingen annan själ är så fin som min mamma. Och inga andra människor är så underbara som mina vänner. Jag är så otroligt lyckligt lottad. Dessutom har pluggandet gått riktigt bra idag. Framåt, otherwise. 


Under den här dagen har jag lärt mig lite mer om utvecklingspsykologi, funderat över tonårsminnen, haft ont i magen, fått tre semestervikariat att välja på, gått en långpromenad och skrattat med Smedis, druckit te, dammsugit, tvättat, lyssnat på feel-good-musik och bara njutit av att vara back on track - på obestämd tid.

Pustar på fasaden till ett övergivet hus


Det är disiga och gråa landskap som sträcker sig runt Göteborg idag. Jag saknar solskenet hemma. Och lugnet. Det fanns en gång en anda i Göteborg som var lockande men farlig att förlora sig i. Nu doftar den av ambivalens, examinationer som aldrig tar slut och ord som inte är mina egna. Sakta men säkert så lär jag mig att stänga av. Intalar jag mig själv.

Jag är hemma tidigt idag och ska viga eftermiddagen åt tentahetsen. Under förmiddagen satt vi i ett rum med vita väggar och pratade om åldrande. Kroppen och livets sista skede. Jag ville hålla för öronen och mota bort mina inre spöken. Jag vill inte minnas det där.

Kylskåpspoesi

Holding the hands of our crime
Now you know that love can be blind

Hearts for peace and spades for rock
We always knew it was a knockPs. Jag har haft en fin dag.
Äntligen är de bästa korten mina.


Tur- och returbiljetter

Sovmorgon. All kärlek.


Jag har hamnat i avdelningen om svensk litteraturhistoria. Fnitter från två tonårsflickor någon hylla bort. Bakgrundsbrus. Jag saknar inte den tiden. Jo, oskyldigheten kanske. Fnittret. Men inte resten. Jag hör introt från Fria vägar ut i lurarna precis när den meningen var färdigskriven. Någon skrattar åt mig där uppe.
Ja, jag är på biblioteket. Promenaden hit var underbar och jag tror att våren kommer snart. Idag ska jag bli klok. Smart och vuxen inom områden som systemteori, utvecklings- och socialpsykologi, åldrande.

And then you kissed me

Inget bra kommer av att gå upp 05.00. Jag är en slagen hjälte. Som får svårare att stå vid fronten och försvara det hon har under dessa kvällar. Ändå finns det ingenting att göra annorlunda. Jag håller alltid ett snabbt tempo. I jakt på refrängen i sången om mitt liv.

Jag somnade efter att ha låst ytterdörren inifrån. Vaknade av rader som jag ännu inte bestämt var valda av ödet eller slumpen. Jag har målat på tre tavlor samtidigt. Klistrat in foton i album och plockat in tvätten som hängt sen förra veckan.

Jag borde ge upp nu. Sova och vakna sådär utvilad, samlad och glad som bara en hemmadag erbjuder. Dova ljud från M och en fotbollsmatch på någon sportkanal. Fladdrande sken från ljusen i fönstret. Sånger på mina läppar som får stanna kvar. Imorgon ska jag söka efter självdiciplin på biblioteket. Tentajävel.

Vad du beror på vet nog bara du

Jag sitter på tåget mellan skolan och jobbet. Begreppslistan inför tentan ligger på sätet bredvid. Jag bockar av ett seminarium med matlådan i knät. Headset i öronen. Winnerbäck. Ett huvud som försöker ställa in sig på att möta kunder. Herregud, det är väl inte så här livet ska vara? 

Jag kände en starkt lust att stanna i Göteborg idag. Vårsolen har fått människorna att sakta ner tempot på gatorna. Jag kunde skrivit några rader på en bok i en solvägg. Eller satt mig på en uteservering och försökt komma på hur jag ska börja resursfördela genom livet. En annan gång. Jag fortsätter att mima glasklara textrader av Winnerbäck och ser landskapen flyga förbi...


You always seems to know where to find meand you're still here behind me ♥


Jag skulle gjort så annorlunda om jag gick i andra skor

Jag har saknat tramset och den naiva blicken. Herregud, jag känner skuld nu. Från en klar himmel faller blixten ner och på en sekund så fattar jag alltihop. En flackande pupill och osäker hållning blandat med doften från whiteboardpennor. Ett tyst krig. Varför förstod jag inte tidigare?  

Jag har varit ute på långpromenad idag bland villaområden och fruset vatten. På vägen hem gjorde jag en snabb turné på ICA där man alltid hälsar på minst två man känner. Utanför vinkade jag på ledaren från old times. Jag trivs här. Om jag någonsin antytt något annat så var det där någon annan, det där var inte jag.

We can work it out

Jag har haft en jättemysig helg. Jag har strosat på gatorna i Eskilstuna, testat på att göra egna smycken, lagat god mat, skrattat och bara haft det lugn och skönt med världens bästa Jonssons. Ikväll var jag på småstadsmark igen och höll tummarna för Andreas och Salem i Melodifestivalen. Men Anna var också söt.
De senaste timmarna har varit rätt deppiga här ikväll. Jag har förlorat över tusen foton. En extern hårddisk gjorde ett sista ryck och kraschade. Vad lärde jag mig av det? Jo, lita aldrig på tekniken och ha alltid minst två back ups. Nåväl. Jag får börja om. Det är bara bilder, after all. Inte jordens undergång. Fast nästan.


Säg ingenting till mig

 

Jag har lämnat ytterkläderna i en röra på hallgolvet, låst dörren, tänt ljus och låter Melissa Horn sprida sin värme här ikväll. Hon sätter orden bättre än mig.

Jag har varit i Göteborg idag. Iaktagit människor och försökt få nånting gjort. Jag saknar att leva för kicken. Men jag tror att det är bra, att jag behöver det som är.

Imorgon ska jag känna marken under fötterna hos världens finaste Mellis och svägerska. Det ska bli otroligt mysigt. Jag har längtat bort ett tag. 


Jag är hos dig igen


Jag är tillbaks där jag en gång trivdes. I soffan, framför Efter tio med en kopp kaffe. Jag startade dagen på gymmet och småpratade med mysiga pensionärer. Livet verkar så enkelt när man har levt länge. Om en stund ska jag korsa stan och landa i mitt childhood bland katter och en trygg atmosfär. Världens bästa syssling kommer på besök så vi ska skratta bort en stund. Jag gillar inte ordet syssling, det låter så avlägset och ger ingen rättvisa.

Jag hade ingen lust att berätta om roligheter igår. Men idag har allting fått ett annat ljus. Ett: Jag ska börja lärarvikariera lite på mitt gamla jobb. Jag saknar barnen och vill behålla glöden, akademikerna ska inte få stampa sönder min ödmjukhet. Två: På fredag åker jag till världens bästa Mellis för att skratta bort en stund och se hur hon har det. Tre: Jag ska hitta mig själv på Österlen snart. Fyra: Jag ska samla kraft i Stockholm i april.

Psalm i mars (bara för mig)

Nånting sa åt mig att gå igenom mitt bloggarkiv. Så jag har suttit och läst en stund. Ett bra beslut. Jag förstår och accepterar. Ser ett mönster. September och oktober var mina månader. Mycket insikter och kärlek. Visst var jag riktigt jävla lycklig. Men det small till när du försvann utom synhåll. Så från november fram till det nya året kämpade jag envist med olika överlevnadstrategier.

Jag önskar att jag hade hanterat sorgen bättre och låtit bli att överge mig själv. För det var precis vad jag gjorde. Jag övergav mig själv och lät mig förloras i stormvindar. Jag antar att det var enklast så. Men jag ville aldrig påverkas sådär. Jag ville vara starkare. En liten bubbla växte och blev stor. Men sprack av nålar, gav vika efter tryck. Jag har egentligen alltid vetat - det kan man läsa mellan raderna.

Mitt i kaoset sa någon att förkylningar är tecken på mental förvirring. No shit. Feberattackerna har avlöst varandra det senaste halvåret. Jag är medveten. Men jag är fortfarande inte hel. Jag tillhör den sorten som har svårt att sopa igen spår på ett kick. Varje dag springer tankarna iväg till höstkaoset. Varje dag känner jag en svidande smärta bakom revbenen. Men smärtan är inte lika intensiv och episoderna är kortare. Jag kan känna att längst in i hjärtat - bakom skärvor och sönderbrända broar - så finns hon. Hon vars varma blick och ljusa väsen ingen kan släcka. Nu jävlar ska jag resa mig.

Du kommer kanske behöva någon som migJag kan vara en riktig tant ibland.
Nästan som Miss Marple.


Utan korridorer skulle jag bli lycklig

Seminarium, PPU-möten, tusentals sidor kurslitteratur och så tenta om 14 dagar på det. Den stressade stämningen kan man skära i med kniv men trots det har jag svårt att inse allvaret. Min ovilja gör mig oförmögen. Otroligt provocerande. Jag hoppas att jag vaknar snart.

Den här utbildningen har kostat mer tårar än den egentligen är värd. Jag har en framtidsvision och det är tack vare den som jag hänger kvar. Jag intalar mig själv att det är tidpunkten det är fel på - inte mig. "Det finns en fara i att aldrig hitta vägen och det finns nått vackert i att vandra den ändå."

Inget bra kommer av att gå upp 05.00 och måndagar brukar vara ganska overkill. Men jag har klarat mig bra. Ett stund kände jag mig riktigt jävla lycklig. Solsken och ryggen rak. Jag tycker om när hon tittar fram. En stund senare ett tomt eko. Tusen nålar. Jag slutade kämpa emot, det skulle bara slå ner mig hårdare nästa gång. "Jag får för mig att jag kan vara kvar men jag vet inte hur."

As simple as thatEtt 80årskalas med många skratt.


Älskar du?

Jag har glad musik i högtalarna. Som får mig att vilja dansa runt på trägolvet. Jag gjorde det nyss. Grytor puttrar på spisen, tvättmaskinen tumlar runt och det är tomt i diskmaskinen. Jag försökte plugga förut. Varför är det så svårt? Så fort jag slår upp en bok smyger klådan under huden inpå och jag får svårt att sitta still. Jag får låta stresshysterin motivera mig i skolan imorgon.


Jag skräms inte utav tystnaden idag. Jag känner ett leende. Jag ser ett annat ljus i ögonen. I eftermiddag ska jag gå en långpromenad i solen. Sen ska jag ta Smulan i handen och åka iväg med våra fina mammor för att prata med andra sidan. En bra söndag!

Alla är högt över staden


Det är lugnare. Det där jagande, svidande. Jag satte mig i bilen och körde i motljus. En timme över välbekanta slättlandskap och en rosa horisont. Ibland räcker det så. Jag tänder ljus och kryper upp i soffan nu. Jag ersätter en 50-tals-fest med grönt te, Melodifestivalen och fruktsallad med vit chocklad. Ibland räcker det så.

Words of gold del II

Jag sitter i soffan - inlindad i en filt. Jag var uppe tidigt och pratade bort några timmar i butiken. Alla småstadsbor vaknar till liv och kryper ur sina hålor så fort solen skiner. Mängder med folk ute idag. Jag tillhör den där 1% som tycker det är jobbigt när folk vaknar och får hybris. Jag tycker om att gå och skrota i min egen takt och få sortera tankar i fred. När vårsolen kommer förväntas alla vara så jävla lyckliga.

Jag har haft en fin helg. Jag är lyckligt lottad som kan ta med kameran ut i naturen och känna marken under fötterna. Och att alltid ha någon vid min sida. Och komma till en underbar familj med dukat bord en fredagkväll. Och ha en chef som verkligen uppskattar varje minut man finns till hands. Och kunna sitta i ett vardagsrum och prata bort en stund med min egen familj en lördageftermiddag. Och veta att det finns människor som tänker på mig. Uppskattar mig.

Ändå tycks jag inte komma i kapp. Jag har problem att hålla farten. Det är lite tabubelagt det där. Att känna sig nere utan specifik anledning. Jag kan helt enkelt inte förklara bort tomheten. Fast, jag har säkert någon anledning som jag själv inte ser. (Exakt samma ord skrevs här. Några dagar senare försvann du utom synhåll. Jag tror jag kände att det låg ett avsked i luften.)

The pain will ease if I can learn

Another dayFredagstrafik utanför - RENTs soundtrack innanför.
Jag ger mig själv en ny chans idag. Jag har sett fram emot den här dagen.
There's only now, there's only here.


Tidvis

Jag lurar mina inre spöken genom att hålla mig sysselsatt. "Det har tidvis gått bra, tidvis har skakandet lagt sig." Det är sällan det är så här rent innanför mina väggar och väldigt sällan frysen är så full av nybakat. Jag har dessutom omstrukturerat i bokhyllan och insett att jag behöver en till. Städat i kökskåpen och insett att jag faktiskt älskar fina koppar. Rensat i mina garderober och insett att.. äh.. glöm det. Jag gick en promenad och landade på gymmet när det inte fanns något kvar att förlora sig i här hemma.Det är skönt med vardagar i lilla stan. Jag älskar att kunna svänga in på jobbet privat och prata bort en stund och att vara igenkänd har förvandlats från outhärdligt till tryggt. Ikväll ska jag fortsätta att blunda för studierna och bara ha det mysigt i soffan.

You bring me all the good gossip

Vad underbart det är att umgås med någon som har känt en riktigt länge och vet precis vem man är. Någon som accepterar alla ens höger- eller vänstervridna sidor. Någon som inte dömer trots att man gjort något riktigt dumt. Någon som man bara kan låta maskerna falla undan med. Smedis kallade mig för en ångvält idag. Men det gör ingenting. För efter 10 år med henne i mitt liv så tänker jag tvinga henne att stanna ytterligare 60!

   
Vi har pratat om många upp-och-ned-på-vända konstigheter idag på stans barnvänligaste café. Vi behövde bädda in oss i trygghet och bli familjära tyckte vi. Eller jag. Efter en kopp kaffe gick vi vidare i solskenet och köpte oss varsitt klädesplagg som plåster på såren för alla konstigheter. Jag har haft en väldigt fin dag. Till och med timmarna i Göteborg är inräknade: jag är så otroligt stolt över den jag är.

För en lång lång tid

Vad gör man efter en deppig period och en apatisk kväll? Jo. Man njuter av solstrålar i ansiktet. Låter lite nya kläder till vårgarderoben och en stund på gymmet med Hellström i öronen slicka såren. Jag är mer mig själv nu. Hon tittar åtminstone fram ibland. "Där är hon ju, henne har jag saknat". Jag är den sortens människa som måste ner på botten för att kunna komma glödandes tillbaka. Jag kan nog erkänna att jag har varit där och vänt.
Allt som har hänt spelar egentligen ingen roll längre.
Det viktiga är att jag tänker hålla farten nu.


RSS 2.0