Ambitions

Kemisk obalans har hägrat. Grått filter över ögonen. Huvudvärk. Men det var värt det alla gånger. Monica, Sara, Mickis, Hanna, Maria, Emma och Moa är namnen på brudarna som fick mig att känna mig oerhört rik. Känslan som överväldigade mig igår hänger kvar idag. Jag är så otroligt lyckligt lottad. Det är en mäktig känsla. Vi pratade om livet hela kvällen och tömde lite för många vinflaskor. Halkade sedan vidare mot krogen och hälsade på nya vänner och gamla spöken. 

 

En otroligt fin kväll. Jag ska verkligen bli bättre på att göra allt som är roligt. Och inte bara förlora mig i krav och prestationer. Jag har ett väldigt bra liv. Jag behöver bara lita på min kapacitet och att jag kommer lyckas. Jag måste även (mer än jag egentligen vill) lita på magkänslan. Och... there's something I can feel when I breathe. Jag har några knutar att reda ut innan jag kan bli mitt vanliga jag igen.


När jag hör din röst

All kärlek åt årets bokrea.


Jag har haft en svängig vecka. Jag har gett tankarna fritt spelrum, gråtit mycket, saknat mycket, svurit mycket och stängt in mig mycket. Det gör ont när stormvindarna kommer på besök. Men allt har varit under kontroll och mina nära & kära har varit väldigt fina. Efter igårkväll kände jag mig ytterligare lite mindre ensam. Det är magi. Ikväll är det girls night out med stans allra finaste brudar. Vinflaskor, skitsnack och mina allra bästa vänner på ett och samma place. (Några fattas men ni finns med i tanken.) Just what I need.

I should tell you

Jag tycker om den här bilden. Ett konstnärsbarn.Jag har haft pluggstuga hos min mamma idag.
Bland kaffe, ljus och katter. Jag fick otroligt mycket gjort och ska införa det som rutin.
Där finns ett lugn mellan väggarna som jag saknar...


Som en viskningVärlden fortsätter som vanligt. Men jag hinner inte med. Idag saknar jag dig mer än någonsin.


La vie bohemé

Jag är piggare idag. Vaknade tidigt och pluggade en timme. Det känns som att jag ligger i fas och har en rätt schysst överblick av kursen. Jag ska inte vara för kaxig - det akademiska språket dödar mig långsamt och universitet verkar generellt rätt duktiga på att krångla till saker - but I'm still going strong.

 

Nu sitter jag med en kaffekopp framför Efter tio. När det finns tid så är det en underbar rutin. Jag tycker om att inspireras av andra människors livhistorier. På tal om det så drömde jag om min egen livshistoria idag. Jag var tillbaka som lärare och dansade runt i korridorerna. Viljan att kasta böckerna i väggen och börja uträtta något var inte direkt mindre när jag vaknade. Men, jag är påväg - jag vet.

Rise and shine honey


Keep on walking that road and I'll follow

Jag har vandrat omkring som ett febrigt spöke sen i torsdags. Knocked out. Jag har låtit funderingar sätta klorna i mig - slita mig i stycken. Det är definitivt inte bra för mig att vara sjuk och idag tröttnade jag. Så jag trotsade feberglansiga ögon och åkte hem och drack förmiddagskaffe med mamma. Jag har dessutom börjat svara i telefonen igen och pratat bort en stund med saknade vänner. Och ikväll gick till och med lös med dammtrasan och började plocka runt saker - de som lever med mig förstår vikten av det.


Det är maniskt rent hos mig nu och det ska jag njuta av när jag är hemma imorgon. Det sistnämnda sker något motvilligt. Jag är både rastlös och rätt dålig på att plugga hemma. Så jag hade tänkt trotsa förkylningen. Men det är verkligen snökaos och alla tåg mot Göteborg är inställda. Ödet. Det finns säkert något dolt budskap jag inte ser...

Without you

Jag och min trogna vapendragare Smedis har haft tjejsoffa ikväll. 50-talsfesten blev inställd - ni ska se snövallarna som täcker hela stan. Totalkaos. Så istället har vi snyftat i kapp till musikalfilmen RENT. Ni som inte har sett den än måste sätta det på att-göra-listan. Det var så tänkvärt och så vackert. Ett kulturellt have-to. Det kommer ta dagar att landa från konceptet.Jag är full av känslor ikväll.
Men så mycket lättare det är att leva som vanlig kvinna och vän i filmsoffan
än som ett labilt och vilset spöke resandes utan mål.


Should I stay or should I go?

Jag kände mig hängig under föreläsningen igår men trodde bara att jag hade mycket i huvudet. Det var fel. Idag vaknade jag med förkylningen from hell och kände mig fullkomligt misshandlad. Ont i kroppen. Feber. Halsont. Elefantsnabel. Hurra! Kan det vara tredje gången jag är sjuk på ett halvår? Inte okej.  

Morgondagens 50-talsfest hänger jävligt löst. Det är synd för den punkten har jag sett fram emot. Men mirakel kan ske. Jag påbörjade filmmaraton redan efter lunch idag och tänker fredagsmysa ordentligt. Frisk luft får bli imorgon. Kanske. Snöstorm känns inte direkt inbjudande. Ge mig vårsol eller miljöombyte - det är ju tydligt att jag inte står pall under vinterhalvåret...

Min gamla vän demonen

"Jag är aldrig nöjd med något, jag har alltid varit sån..." Jag sjunger på Melissa Horn ikväll. Känner rastlösheten. Först tjuvaktigt smygandes bakom min rygg. För att sedan krypa in under huden. Längs ryggraden. Över axeln. Lömska ord viskandes i mitt öra. Sedan vidare ner i bröstet. Socialpsykologin var tveklöst bäst hittills. Men helst av allt vill jag hoppa över allt kackel och gå direkt på en vidareutbildning. Så får det inte gå till, förstås. Min drivkraft är nästan skadlig. Men ge mig tio år så är jag där - mitt mantra.


Jag har alltid varit sådär otåligt målinriktad. Vissa säger att jag borde bli bättre på att leva i nuet. Se varje trappsteg som ett steg att lära sig något på. Jag har jobbat på det där så länge jag kan minnas och oftast känns kunskaperna överflödiga och rätt basic. Hurra! Jag borde egentligen inte sätta ord på livet idag. Jag vaknade i en känslostorm och har mestadels virvlat runt sen dess. Jag har underskattat situationer och överskattat min egen kapacitet. De insikterna ska jag dränka i popcorn framför en Beckfilm. Aú revoir.

There's a possibility


All I ask of you

Jag har verkligen låtit kurslitteraturen ligga i två dagar och jag älskar det villkorslöst. Man skulle kunna påstå att jag gör för lite, men jag kan inte plugga mer för då kvävs jag. I slutändan undrar jag ändå tyst för mig själv om det verkligen är så värdefullt. Jag glider igenom kurserna på vinst eller förlut. Med vetskapen om att jag kommer sträva längre. Ännu en gång. Nångång. Det är lite av mitt kall.

Jag har varit kvinnlig enligt normen idag. Städat, tvättat, planerat om blommor, lagat mat, bakat bröd, varit ute och handlat och motat bort vinterkräkisen som våldgästat här. Insane. Nu är jag däremot tillbaka på favoritplatsen i soffan bland de tända ljusen. Phantom of the opera på tv:n som bakgrundsbrus. Jag är lite förälskad i hela det konceptet. Myskväll startad. Imorgon hoppar jag på tåget till skolan för nya föreläsningar i Socialpsykologi - om inte fru vinterkräka väljer att pussa mig i nacken.


Don't you look fine


Ur en klar himmel faller bomben ner

Titta vilken fin knapp jag hittade. Klicka på den.
bloglovin


Nu vet jag vad det kallas. Det kallas projekt: samla-ihop-alla-deljag-till-en-stark-kvinna. Rock on. Jag tänkte börja med att stolt plocka fram den trotsiga tonåringen inom mig som bara vill ligga i soffan och strunta i att diskmaskinen behöver plockas ur. Jag har haft en otroligt givande dag och träffat många fina människor. Men man blir trött. Så nu ska jag ligga i soffan resten av dagen. Se på filmer och äta glass. Jag håller igång några facebook konversationer men snart ska jag lägga ner det också. Ett tomt eko spred sig just och landade i min mage. Försöker naivt döva det med toner från Kent. "I min bok är du förevigt..."


Somnar om och vaknar igen

Det känns som om jag har papaya i hela huvudet. Eller bomull. En dag har passerat - en dag som började alldeles för tidigt och innehöll för många krävande moment. Jag kan åtminstone bocka av ett seminarium och vara nöjd med våran insats. Och jag har mött ett praktexempel på en skitkäring idag. Det är skönt att vara hemma. Jag hade dessutom finbesök när jag kom hem ♥ bra måndag.Nu är det två dagars hemmamys som gäller. Jag ska inte plugga. Nej. Nope. Definitivt inte. Jag ska se på filmer jag kan utantill, dricka mängder med te, ligga under täcket, måla, ventilera och göra en tur in i det andliga. Jag behöver lyfta blicken och byta fokus. Jag tror att jag har valt nått som inte gör mig väl, sjunger Melissa Horn och jag med henne.


En söndagsvals

Grupparbete. Check. Sidor lästa inför seminarium. Check. Helt plötsligt har jag haft några lediga timmar i eftermiddag. Fantastiskt. Jag lät tiden flyga iväg i photoshop (yes, ny design) så fort alla slagna hjältar från gårdagen hade åkt hem och tog därefter en långpromenad i kylan med min partner in crime.

Jag, precis som resten av landet, funderar på att i ren protest hälla varmvatten över snön. Eller gå i ide. Jag vill känna tunna tyger mot mina axlar, åka på Vårrundan, vara brunbränd på kinderna, läsa en bok i solsken, lyssna på vatten som slår mot klippor, fika i grönskan på landet och vandra i gräset över Haväng på Österlen. Kärlek. Men. Just ikväll nöjer jag mig med naturgodis och den nya Beck-filmen. Det duger.


As brave as we were those days

Jag drack kaffe och åt god äppelpaj hos mysiga släktingar igår.
Ibland slår den där blixten ner igen och man inser hur bra man har det, hur rik man är.Kvällen fortsatte framför Melodifestivalen i mitt childhood bland kuddar och spinnande katter. Musik är en konstform och när Andreas Johnson klev på scén pep mobilen till. Jag och Smedis delar på allt.
Idag är det alla hjärtans dag. Kommersiellt påhitt, tycker jag. Vi får se vad jag gör av det. Jag tänkte börja med ett skumbad och ansiktsmask. Och om en stund ska jag åka hem och se i fall min lägenhet är välbehållen. Grabbfest, käckt. Jag sörjer inte att det är söndag idag, tvärtom, äntligen väntar en lugnare vecka på mig. Man får ha sina strategier för att klara tempot. Jag verkar ha klarat det denna gången också.

En låda att plocka fram i gråväder


For your eyes onlyJag har precis druckit upp mitt morgonte. Solsken utanför köksfönstret. Värme från elementet. Stearinljus på köksbordet. Jag har det bra. Ska snart springa ner till butiken och slå upp dörrarna - hälsa på småstadsdamer och marknadsföra doftljus, nallar eller you name it. Det brukar bli tempo på lördagar. Men jag gör en kort dag idag och det är skönt. Jag har ju plugg att förlora mig i (vad annars?) och en familj att umgås med. Ikväll är det skumbad och melodifestivalmys i mitt childhood som gäller. Lovely!

All you need is love

Jag är otroligt efter men nu har jag insett grejen med actions och texturer i photoshop. Jag blundade för kurslitteraturen hela kvällen igår och svor och visslade framför photoshop istället. En helt ny värld har öppnat sig. Jag har en känsla av att penslarna får vila lite och att jag kommer vara en sucker på det här. Periodare som jag är. Men det är ju nästan samma sak: bild, färger och lager.Idag är det fredag och mina idiotveckor börjar dö ut. Två arbetsdagar, tio kilo barnstudier och ett seminarium sen kan jag gå ner i tempo. Love. Jag ska öppna butiken om en timme, plugga mellan kunderna och sen ha fredagsmys i form av långpromenad, familjetid, tv, tända ljus och god mat.


Under askan utav sönderbrända drömmar

Här mellan filtarna och ljusen kommer plötsligt tröttheten som en viskande vind: "nu har du slarvat med tidsplaneringen igen, försummat många, allra mest dig själv". Jag tänkte börja schemalägga två dagar i månaden som är helt mina egna. Dagar då jag kan gå i urtvättade mysbyxor, stänga av telefonerna, koppla ur internet, låsa in kurslitteraturen och bara vara ensam. Måla färdigt tavlor och titta på filmer jag kan utantill från morgon till kväll. Hur bra låter det inte? Två dagar i månaden.Jag märkte en sak idag - Vad enklare det är att känna sig fri när man kan gå med musik i öronen och låta bli att möta någon annans blick. Vad enklare det är att vara lycklig när man får göra saker i sin egen takt. Utan att påverkas av andra.


MåndagsrusBara någon minut efter att jag hängt ut flaggorna i butiken imorse stod en känd profil i dörren. Vi pratade, jag följde magkänslan och nästa vecka har vi en träff. På landet. I en annan dimension. Långt bort från storstadspuls och kurslitteratur. Jag tror det är precis vad jag behöver.

Det kom in en dam vid lunchtid och suckade över måndagströttheten. Jag själv känner ingen skillnad på veckodagarna länge, tycker att alla dagar har ungefär samma tempo. Fast det sa jag inte...

Precis just nu står två tända stearinljus på min fönsterbräda i sovrummet. Jag ligger under sängöverkastet. Balanserar en kopp chaite mellan kuddarna. Nynnar till toner av Grand Archives, George Kaminski. If ever I'd known...


I love when you do that hocus pocus to me

 
Modell: Moa
Kom ihåg hennes ansikte - starlight coming through.


Proud by choice

Tända ljus på köksbordet. En halvtom tekopp. Pyjamasbyxor. Och nattens Grand Archives toner i huvudet. Det här tycks vara enda dagen som jag har möjlighet att göra lite vad jag vill. Jag har levt i ett virvlande tempo i en vecka och lite till. Tågresor, föreläsningar, böcker, artiklar, jobb och relationer. Hur mycket jag än springer så finns det alltid något som andas mig i nacken. Men jag är glad ändå och kramar om fienden.Jag tänker på mini-me borta i Italien. Hon så mycket friare än mig. Obunden. Men så rakryggad. Och så tänker jag på resten. Vi borde få medalj för tapperhet i fält. Proud by choice. Det är så mycket jag vill göra. Jag kommer att nå dit.


Sleepdriving

Jag har haft en fin vän på besök. Vi pratade om livet tills värmeljusen brann ut. Med och motgångar. Folkhögskoleliv och framtid. Vi missade helt vilka som gick vidare i Melodifestivalen. Det är livskvalité det. Nu har jag tänt levande ljus i sovrummet. Krypit ner bland sträva, nytvättade lakan. Grand Archives på som bakrundsbrus. Jag vaknar alltid till liv om nätterna. Huvudet är stilla likt spegelblankt vatten och det kliar inte längre under huden. En dålig rutin i det moderna samhället.

FredagspussJag skulle varit någon annan om du fick önska nåt.
Ps. Jag klarade andra tentan och firar med att måla mig igenom en fredagkväll och vara vaken för länge så jag är hängig hela dagen imorgon. Ds.


Finally see the light


Like it actually mean something to you

Kaffedoft, snökaos, tända ljus, pyjamas och Efter tio på tv4.
Vanliga tecken på en hemmaplugg-dag i februari.

 

Jag tänker att utvecklingspsykologi måste vara enklare att förstå om man har jobbat med barn. I klassrum. Framför en svart tavla. Helt plötsligt kan jag räkna upp minst tre namn i samband med regression och andra försvarsmekanismer. Och två till i samband med god narrativ kompetens. Och minst femton till när vi snackar om vikten av idealiseringsobjekt. Det är intressant. Och jag är återigen otroligt tacksam för mina erfarenheter. Nu snöar det igen. Jag hade tänkt att gå en promenad. Innan eftermiddagsfikat. Nu får vi se hur jag gör... 


En vanlig dag på jobbet i februari


RSS 2.0