Vem ska du spela när du lagt alla kort?

Jag planerade mitt augusti som sommarens mest effektiva månad och kan nu pricka av sista uppdraget på listan. Ett bröllop är förevigat. Resultat: framöver. Jag har varit lite spänd men låtit det rinna av mig. Jag har träffat trevliga människor och fått följa ett otroligt vackert brudpar. Jag har klättrat på en stege för konsten, vandrat Drottninggatan ner och förundrats över Stockholms dysterhet.

Det är inte utan viss lättnad som jag ligger nerbäddad i min egen säng och känner krafterna hinna ifatt mig. Det är en svårarbetad konst att hålla tempot med årets förkylning i släptåg. I samma stund som jag skriver det här navigerar tranorna mot söder ovanför mitt hustak. Jag hade säkert slagit följe. Om jag inte vore så förbannat nöjd med vad som finns här.



Det känns som jag skrev de här raderna igår. Jag minns hur livet kändes i mitten av juni. Jag minns doften av barfotagräs. Och jag hör fortfarande ljudet av gungande vatten. Men nu står jag här. En enda kväll ifrån kursstart. Jag har saknat att vara påväg någonstans. På senare tid har jag till och med saknat litteraturen som tryggt vaggat mig mot framtiden. 

Jag har funderat över vad jag vill med den här hösten. Visioner står som trogna lakejer. Men förr eller senare kommer mörkret. Den verkliga kylan. Jag hoppas det finns en karaktär i mig då som står pall. För den Linda jag har bekantat mig med blir ganska liten ibland. Och just i år finns det en del att försvara.

Det blev många rader idag. Jag antar att jag är en av alla dem som drabbas då och då av nått jag vill förklara. Välkommen, blir mitt sista ord. Välkommen, livet och hösten.


Kommentarer
Postat av: Fotograf MissJeni

Det ska bli väldigt kul att se bilderna från bröllopet :) Vi får se till att planera in en fikadejt nästa gång du är i Stockholm samtidigt som mig :)

2010-08-29 @ 21:58:24
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Ida

Så himla vackert käraste du!

2010-08-29 @ 23:52:36
URL: http://loveletterpapercuts.blogg.se/
Postat av: Madde

Undderbart skrivet gumman:)

2010-08-30 @ 09:04:39
URL: http://amatorfotografen.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag gillar att du är tillbaka så att jag kan få ta del av dina vackra rader & bilder här i bloggen.

2010-08-30 @ 12:40:35
URL: http://eluaan.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag är helt övertygad om att du kommer att nå dina mål, och om saker händer oplanerat kan ju nya mål sättas upp och jag tror att du klarar av att klättra upp för den stegen också!



Det vore super med en fika någon gång i höst! En kopp te och lite catch up-snack. :)

2010-08-30 @ 21:42:53
URL: http://saraleverin.blogg.se/
Postat av: josefin mandarin

vackert vackert vckert

2010-09-01 @ 19:37:04
URL: http://mkeys.blogg.se/
Postat av: simone

så vackert :D

2010-09-03 @ 11:00:16
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0